Новини

СДВР: Протестиращи се готвят да затварят кръстовища в София в по-ранен час

  23.07.2020 12:14  
СДВР: Протестиращи се готвят да затварят кръстовища в София в по-ранен час

Няма констатирани нарушения на обществения ред в София, няма и арестувани хора след поредния протест изминалата вечер. Това стана ясно от брифинг на СДВР.

"Протестиращите се разпръснаха по много кръстовища, което създаде неудобство за гражданите, които не протестираха, и най-вече за шофьорите. Но бяха предприети нужните мерки от страна на полицията, създаде се организация на движението, за да не се допускат конфликти и да не се стига до катастрофи", съобщиха от СДВР.

"Изключително внимателно се отнасяме към хората, дори и когато са много малко и са застанали на някое възлово кръстовище, водич диалог. Има такива, които са употребили алкохол и когато видим, че от тяхна страна може да се прояви някаква агресия, стоим много внимателно и се мъчим да минат нещата по нормалния ред", допълниха от полицията.

Столичната полиция разкри, че има данни протестиращи да готвят да блокират възлови кръстовища в по-ранен час, като по този начин ще пречат на всички, които се прибират от работа.

„Забелязахме в късните часове снощи хора, които са присъствали на протеста, и такива, които са били по домовете си, да дават идеи блокирането на големи кръстовища да е в по-ранни часове. Това е притеснително, защото знаете какъв е трафикът в столицата. С подобно поведение ще се попречи на нормалното придвижване на хората. Призоваваме протестиращите да са по-разумни и да се съобразяват и с другите хора", допълниха от СДВР.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08