Спорт

Григор Димитров преживял тежко коронавируса

  27.07.2020 13:09  
Григор Димитров преживял тежко коронавируса
  lap.bg

Григор Димитров се завърна на корта след възстановяването от коронавирус, но все още не се чувства близо до най-добрата си форма. 29-годишният тенисист разказа пред Tennis Majors за времето си в изолация и битката с COVID-19.

"Дойдох без никакви очаквания. Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя. Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя", коментира Григор след загубата си от Фелисиано Лопес в Ница.

"Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден", добави Димитров.

"Не успявах да дишам добре по време на боледуването от коронавирус. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си – всичко, което може да си представите. Така че не беше никак забавно", добави българският тенисист.

Димитров даде положителен тест за коронавирус на 21 юни по време на демонстративния благотворителен турнир в Задар (Хърватия), част от "Адриа Тур". Организатор на надпреварата бе световният №1 Новак Джокович. Тя обаче се превърна в огнище на заразата, а сърбинът бе разкритикуван за липсата на противоепидемични мерки.

След Григор с коронавирус се оказаха треньорът му Крис Гро, физиотерапевтът Алгис Христов, както и част от звездите на "Адриа Тур", включително самият Джокович, чийто баща - Сърджан, нападна Димитров, обвинявайки го за разпространението на заразата.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48