Спорт

Само ЦСКА от БГ тимовете ще е поставен в жребия за Лига Европа

  27.07.2020 10:15  
Само ЦСКА от БГ тимовете ще е поставен в жребия за Лига Европа

Носителят на Купата на България „Локомотив“ (Пловдив) и спечелилият баража за Лига Европа „Славия“ ще са непоставени в първия квалификационен кръг на надпреварата. Това показват сметките, като и двата отбора имат коефициент 3,475, който се оказва недостатъчен да ги качи в урната на фаворитите за жребия, който ще бъде изтеглен на 10 август, пише sportal.bg.

За разлика от тях ЦСКА е в урната на поставените, тъй като има коефициент 4,00. Най-неприятните варианти за „червените“ са полските „Пяст Гливице“ и „Краковия“, както словашките „Ружемберок“ и „Жилина“. От Румъния пък дебне „Ботошани“. Всички останали възможни съперници са от по-малки страни. Сред вариантите е и словенският „Мура“.

Много по-различно е положението на „Славия“ и „Локомотив“ (Пд). От групата на силните чакат АПОЕЛ (Никозия), „Партизан“ (Белград), ФКСБ Букурещ (бившият Стяуа), „Розенборг“, „Лех“ (Познан), „Макаби“ (Хайфа) - тимове, участвали в групите на Шампионската лига. Потенциален съперник е и унгарския МОЛ Фехервар, който привлече наскоро Евандро от ЦСКА.

Нашите отбори може да се изправят и срещу кошмара на „Левски“ – „Вадуц“, който е в урната на поставените след стабилните си изяви в последните години. Заради пандемията победителят ще се определя в един мач, а жребий ще каже кой ще е домакин.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48