Новини

Напрежение на протеста! Арестуваха зеления Петър Кърджилов

  31.07.2020 09:51  
Напрежение на протеста! Арестуваха зеления Петър Кърджилов

Антиправителствените протести в София продължават с блокади на ключови кръстовища. Блокирано е движението пред президентството, както и кръстовището на пл. „Орлов мост“, съобщи БНР. Остава затворено движението в отсечката между бул. "Васил Левски" и пл. „Орлов мост“. Там има полиция, която отклоняваше сутрешния трафик.

Около 9.30 ч. възникна напрежение на "Орлов мост". Възрастна жена заяви, че е ударена от млад мъж от протестите. Полицията го задържа и отведе от "Орлов мост". Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано. Тя заяви, че е гласувала за правителството.

Протестиращите обаче заявиха, че възрастната жена от един час обикаляла "Орлов мост" и псува протестиращите, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно Петър Кърджилов - познат като част от екипа на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева.  

Хора казаха, че преди това не е имало инциденти. През нощта обаче е станала вандалщина, на която полицията е реагирала, но тя не е била свързана с протеста, а напротив - протестиращите са сигнализирали на полицаите, които са около тях, че има проблем.

На пл. "Орлов мост" сутринта бяха Красимир Димитров - директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община, както и Тони Тодоров от СДВР, зам.-директор на "Охранителна полиция". Те бяха при хората, за да ги помолят да могат да пускат поне градският транспорт, защото той се движи с огромно закъснение, автобусите и тролеите също трябва да минават през пл. „Орлов мост“. Протестиращите обаче отказаха.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19