Новини

Дирекциите за издаване на лични документи в София с удължено работно време

  04.08.2020 13:52  
Дирекциите за издаване на лични документи в София с удължено работно време

МВР промени работното време в дирекциите за издаване на лични документи в София. Заради опашки от граждани с изтекли документи вчера бе решено паспортните служби да работят до по-късно, а днес на брифинг на СДВР стана ясно, че звената ще започват и по-рано работа.

Причината е, че от миналата седмица статистиката отново отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа.

В делничните дни паспортните служби ще работят от 7:30 ч. до 17:30 ч. само с кратко прекъсване за дезинфекция.

Събота ще работят от 8:30 до 14:30 ч. по предварителен график. Тази събота ще работят Второ и Седмо РУ. Следващата събота са Трето и Пето РУ. На 22 август – Шесто и Осмо РУ, а на 29 август - Първо и Девето РУ.

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си.

Във всички звена „Български документи за самоличност“ в страната, по предварителни указания и при необходимост също ще се въвежда допълнителна организация, включително и удължаване на работното време с граждани.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08