Икономика

С 30% са се увеличили продажбите на имоти в курортите

  10.08.2020 13:28  
С 30% са се увеличили продажбите на имоти в курортите

Увеличение с 30 процента на имотните сделки в планинските курорти забелязват брокерите, и то в период, в който инвестиции трудно се правят. Най-много към апартаменти в Боровец и в Банско се ориентират не само българите, но и израелците.

На изкушението да закупят свой апартамент в Боровец се предават все повече хора. Защото курортът предлага сняг и ски през зимата и спокойствие и прохлада през лятото.

„Определено има повишен интерес и ръст на сделките, след като два месеца хората седяха затворени, може би някаква преоценка на ценностите така се получи и хората оцениха какво е да имаш ваканционен имот или пък вила със собствен двор", казва брокерът Стефан Абанозов.

Масово сделките за апартаментите в Боровец купувачите осъществяват със собствени средства. Рядко се случва да се ползват кредити и банки.

„Доста време са отлагали покупка и са решили, че това е добрия момент, има една несигурност какво ще се случи със световната икономика може би и това е една от причините, но тук специално в Боровец има много добра възвръщаемост на инвестицията", добавя Абанозов.

„Може би хората искат да си вложат парите, защото сега са времената несигурни във всяко едно отношение и може би това е причината, друго не виждам какво толкова. И другото което е, че повече млади хора се прибраха вече от чужбина, които имат някакви състояния, може би искат да ги вложат в по-правилното место", смятат купувачи.

Сред собствениците на апартаменти в Боровец е Стефан Докузов. Той признава, че голямата възвръщаемост е това, което го е накарало да инвестира в зимния курорт.

„Така че, все повече от новите собственици, които инвестират в Боровец, инвестират в идеята, че купуват качествен имот за целогодишно ползване. Общо взето за 40 квадрата студио е същата цена, на която да купите голям гараж в София, а тук говорим само за 50 минути път от столицата до Боровец", казва Стефан Докузов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08