Спорт

Севиля и Шахтьор Донецк се класираха за полуфиналите в Лига Европа

  12.08.2020 17:04  
Севиля и Шахтьор Донецк се класираха за полуфиналите в Лига Европа

Украинският Шахтьор Донецк победи швейцарския Базел с 4:1 в четвъртфинална среща от турнира Лига Европа, изиграна в Гелзенкирхен.

Мачът започна твърде динамично, диктуван от украинците, които успяха да поведат още във втората минута след удар с глава на бившия нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш. След продължилия натиск пред вратата на Базел, в 22-та минута Тайсон покачи на 2:0.

След успокояващата преднина на Шахтьор второто полувреме играта бе по-равностойна като в 63-та минута ВАР разглежда положение за дузпа пред вратата на украинците, но в крайна сметка такава не беше отсъдена.

Развръзката дойде в самия край на мача, когато след оживена игра на Базел се стигна до дузпа в тяхното наказателно поле, реализирана от Алан Патрик за 3:0, а в 88-та минута Додо покачи резултата до 4:0. В добавеното време швейцарците заслужено стигнаха до почетен гол на Ван Волфсфинкел.

Победителят от срещата ще срещне италианския Интер на полуфинала следващия понеделник.

В другия четвъртфинален мач от Лига Европа, изигран тази вечер в Дуисбург, рекордьорът по титли в турнира Севиля изненада Уулвърхемптън в самия край на срещата.

От самото начало англичаните опитаха да наложат натиск върху съперника и го принудиха да сгреши. Усилията им доведоха до дузпа още в 11-та минута, но Раул Хименес не се възползва от възможността и резултатът остана равен. Веднага след това севилци се активизираха и създадоха първата си голова възможност, но също безуспешна.

Второто полувреме и двата отбора показа по-предпазлива игра, като испанците определено демонстрираха повече увереност и динамика, но стигнаха до гол едва в 88-та минута, когато Окампос отбеляза с глава след прецизно центриране на Банега.

Така Севиля ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед на полуфинала.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08