Новини

Христо Терзийски: Най-трудното е да угодим на всички

  13.08.2020 17:21  
Христо Терзийски: Най-трудното е да угодим на всички

Сега е трудно да си служител на Министерството на вътрешните работи, но всъщност никога не е било лесно, а най-трудното е да угодим на всички. Това каза пред журналисти в Елхово министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.
 
“Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, за да осигурим свободното придвижване на гражданите. Простиращите искат да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Какво и да направим, МВР ще бъде виновно”, каза министър Терзийски.

“МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, МВР пази институциите”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. “Ние знаем какви действия трябва да предприемем, но основната ни цел е запазването на гражданския мир в страната. Предпочитам да ме обвиняват, че не съм използвам насилие, отколкото да ни обвиняват за насилия над гражданите”, каза още главният секретар на МВР. Той изтъкна, че през последния месец, след денонощни следствени действия, служители на МВР са разкрили няколко убийства, въоръжени грабежи и други тежки престъпления, но никой не ги е попитал “как върви работата в министерството извън денонощната охрана на протестите”.

По повод днешното провалено заседание на парламента, поради липса на кворум, на което трябваше да бъде изслушан за агресията срещу журналисти, протестиращи и участници в Националната конференция на ГЕРБ, министър Терзийски отбеляза, че все още му е трудно да влезе в ролята на политик. “Разберете ме, след 2-3 седмици министър, още не мога да отговарям политически въпроси и да вляза в ролята на политик”, каза той.  По думите му СДВР вече работи по два сигнала, свързани с днешните протести около сградата на парламента, където протестиращи хвърляха домати и яйца.

Министър Христо Терзийски и главният секретар Ивайло Иванов връчиха индивидуални награди на 61 служители от Регионална дирекция “Гранична полиция” в Елхово и 31 служители от Регионална дирекция “Противопожарна безопасност и защита на населението”, отличили се при потушаването на пожарите в Елховско и Свиленградско.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05