Спорт

Гуардиола не искал Меси в Манчестър Сити

  01.09.2020 13:03  
Гуардиола не искал Меси в Манчестър Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола посъветвал Лионел Меси да не напуска Барселона и да не напира за трансфер при Гражданите, съобщи каталунският в. „Ел мундо депортиво“. Според изданието Пеп бил готов да приеме с отворени обятия бившия си възпитаник, но само при едно условие, което изглежда неизпълнимо: Бълхата да дойде в Сити гратис, без трансферна сума.

За справка – 700 млн. евро е сумата, заложена за разтрогването на договора на Меси с Барса, който е до 2021 г. Дори двата клуба да договорят по-реалистична цифра от порядъка на 115 млн. евро, колкото е в момента пазарната цена на 33-годишния аржентинец (според оценката на специализирания сайт transfermarkt), за Сити е трудно да плати заради сериозните правни проблеми на клуба за изпълнението на изискванията на т. нар. „финансов феърплей“.

Едва наскоро юристите на Гражданите успяха да отменят 2-годишно изхвърляне на клуба от участие в Шампионската лига заради това, че е харчил много повече, отколкото са отчетените приходи на притежавания от арабски шейх отбор.
Според журналиста Серджи Соле Гуардиола е разговарял с Меси, като го е убеждавал да завърши кариерата си в Барселона. Все пак от Манчестър Сити подготвят нова специална стратегия и схема за привличането на 6-кратния носител на „Златната топка“ и на „Златната обувка“.

В момента футболистът не само не си направи задължителните за целия отбор проби за коронавирус преди началото на подготовката, но и не се явява въобще на работа, т. е. на тренировки. От страна на президента на Барса Бартомеу също е заявена твърда позиция – играчът да си плати клаузата от 700 млн. Евро и тогава е свободен да се маха.

Тази седмица се очаква нещата да се раздвижат след среща между президента и бащата на Меси – Хорхе, който е и негов мениджър и който е остро критикуван за неудачното решение синът му да поиска да се махне чрез пращане на съобщение по интернет до клубното ръководство, вместо чрез открита лична позиция през социалните мрежи или пред медиите.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52