Спорт

Локо Пд губи милиони левове заради нови правила

  02.09.2020 15:46  
Локо Пд губи милиони левове заради нови правила

Слух, че Локомотив (Пловдив) може да прибере милиони от телевизионни права за мача с Тотнъм на 17 септември, разбуни духовете под тепетата, пише „Меридиан Мач“. Нещо повече – дори бе сметнато, че Христо Крушарски ще прибере около 3 милиона паунда за срещата с „шпорите“.

Истината обаче е съвсем различна. По новите правила на УЕФА, влизащи от сезон 2020/21, домакинът на мача, в случая Локо (Пд), може да продава ТВ права само в рамките на своята страна. Това означава, че шефовете на „смърфовете“ може да преговарят само с български телевизии. 

Тотнъм държи правата за излъчването за Англия, откъдето идват и големите пари, както и за трети страни. Защо е така? Защото според УЕФА гостът, в случая „шпорите“, трябва да бъдат компенсирани затова, че за разлика от своя опонент ще трябва да гостуват в чужда държава.

Ако Локомотив (Пловдив) беше играл с Тотнъм преди година, може би на „Лаута“ щеше да приберат доста по-сериозна сума. Тогава ТВ правата щяха да са разделени по равно между двата клуба./gong.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19