Спорт

Григор Димитров тръгна с успех на Мастърса в Рим

  14.09.2020 17:24  
Григор Димитров тръгна с успех на Мастърса в Рим
  google

Григор Димитров се класира за втория кръг на Мастърса в Рим. Световният номер 22 победи на старта играещия с "уайлд кард" представител на домакините Джанлука Магер със 7:5, 6:1. Срещата продължи малко повече от час, а с успеха българинът ще прибави точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна още в първи кръг, съобщи bTV.

Вторият съперник на Димитров ще бъде определен утре от двубоя между Йошихито Нишиока (Япония) и Миомир Кечманович (Сърбия).

Димитров стартира добре срещу Магер и бързо поведе с пробив за 3:1. Бившият номер 3 обаче не успя да го затвърди и позволи на италианеца да изравни резултата - 3:3. 29-годишният българин правеше доста непредизвикани грешки в първия сет, които му костваха възможност за пробив в осмия гейм. Магер имаше шанс да пробие за втори път сервиса на Григор, но първата ни ракета съумя да се измъкне от сложната ситуация и да поведе за 6:5. Последва нов оспорван гейм, но с ретур уинър Димитров спечели подаването на съперника, а с това и първата част - 7:5.

Във втората хасковлията бе безкомпромисен. Играта му видимо се подобри. Той се възползва още от първата от трите си възможности за пробив за 3:0, а междувременно Магер започна да губи все по-лесно точки на свой сервис. Димитров направи втори брейк за 4:0, а световният номер 80 спечели първия си гейм във втория сет за 1:5. С 40:0 на свой сервис Григор сложи точка на спора в двубоя - 6:1.

Това бе първи мач за Григор Димитров в Европа от 12 февруари, когато отстъпи във втория кръг на турнира в Ротердам на Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 2:6. Той изигра и първия си мач на клей от пролетта на миналата година.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08