Спорт

ЦСКА заработи над 1 млн. евро

  25.09.2020 20:59  
ЦСКА заработи над 1 млн. евро

ЦСКА е само на една победа от класиране за груповата фаза на Лига Европа, след като „червените“ минаха и през екзотичния Б36 от Фарьорските острови с 3:1 на стадион „Българска армия“. Така играчите на Стамен Белчев се класираха за плейофите във втория по сила евротурнир, а последното препятствие пред тях е швейцарският „Базел“. 31-кратните шампиони на България ще са гости на 1 октомври от 21:30 часа и ще се опитат да продължат европохода си, след като преди фарьорците бяха елиминирани също БАТЕ (Борисов) и „Сиренс“.

Освен престиж, ЦСКА трупа и сериозни финансови постъпления от рейда си в Лига Европа този сезон. Според регламента на УЕФА с достигането си до плейофите в касата на клуба ще влязат 1.08 милиона евро. Ако ЦСКА успее да елиминира „Базел“ и влезе в групите, парите ще се увеличат почти четворно – 3.7 милиона евро.

Победната серия на столичния гранд се отрази сериозно и на клубния коефициент.

За следващия сезон ЦСКА вече няма да играе с 4.00, а най-малко с 6.50 пункта, което гарантира по-леки съперници.

След победата над Б36 пък треньорът на „червените“ Стамен Белчев заяви, че тимът има сили да елиминира и „Базел“, въпреки че жребият отреди ЦСКА да гостува в Швейцария за решителната битка. „Мачът с Б36 изобщо не беше толкова лесен, колкото изглежда, коментира спецът. - Иска ми се във всеки мач да печелим играта по фланга, където се решава всичко. Разбира се, че мислим вече за двубоя с „Базел“, но преди това имаме среща с „Локомотив“ (Пд) в неделя, която също е важна. Ще разузнаем добре „Базел“, но при всички положения трябва да знаете, че ЦСКА има своите шансове и ще се постараем да ги използваме“, допълни Белчев.

За съдия на мача в Швейцария пък УЕФА определи словака Иван Кружляк.

Той е с богат опит в евротурнирите, а освен това е бил главен съдия на финала на европейското първенство до 17 години през 2012 година между Холандия и Германия, спечелен от "лалетата" с дузпи.

Силните игри на ЦСКА доведоха и до завишен интерес към доста играчи, а най-сериозни са мераците за голмайстора Али Соу. Според авторитетното издание „Екип“ той е желан от елитния френски „Дижон“, но със сигурност гамбиецът няма да бъде продаван поне до мача с „Базел“.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05