Икономика

44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си

  25.09.2020 20:02  
44% от хотелиерите са затруднени да посрещнат разходите си
  google

44% от предприемачите в хотелиерския бизнес могат да обслужват до половината от разходите си. Това сочи анкета на Националния статистически институт (НСИ), проведена през август заради пандемията от Covid-19, съобщи БНР.

Малко над една трета от тях заявяват, че в краткосрочен план могат да се справят с всичките си задължения, а останалите - че не могат да се справят без чужда помощ.

Над половината от предприемачите в туристическия и хотелиерския бизнес са готови да предложат алтернативни периоди за осъществяване на резервациите на своите клиенти, сочи още проучването, проведено в поредния месец на извънредна епидемична обстановка заради Covid-19. 63% са декларирали намаление на цените на пакетните услуги, а 49% - на нощувките.

Според анкетата, предприемачите, получили правителствена подкрепа, са готови да запазят дори и увеличат наетия персонал в краткосрочен план.

39% от работодателите заявяват, че приходите им са се запазили спрямо юни, докато близо 35% декларират увеличение. Август беше основният месец, на който туристическият бранш разчиташе за "спасяване" на сезона, който е повлиян сериозно от пандемията.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05