Новини

Бойко Борисов е на посещение в село Люляково

  26.09.2020 12:10  
Бойко Борисов е на посещение в село Люляково

Бойко Борисов е на посещение във фирма "Нурсан-Локомотив" за производство на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели, намираща се в село Люляково, област Бургас.

Премиерът словоохотливо разказа на кого, за какво и колко пари отпуска този път правителството.

"От другата седмица всички фирми ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. за да може да изграждате детски площадки или кътове или забавачници. Така родителите, особено майките, да има къде да оставят децата си да играят и да се социализират, вместо да плачат вкъщи", каза Борисов.
 
"Отделили сме към 15 млн. лв. за това", каза премиерът.

"Още 2 програми пускаме. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, с които да си помогнат в защитата срещу К-19", каза Борисов.

"Не трябва да допуснем затваряне на производства и икономиката ни да продължи да работи. Вчера Великобритания изтегли 40 млрд. паунда дълг. Представяте ли си колко много е това", запита Борисов.

"Вкарваме тези мерки, за да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни и да не психясват, че ще има затваряне и може да останат без работа. Така ще са спокойни. Подкрепяме фирмите, за да може работата да не спира", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Имам един приятел тук - Асан. Той мислеше, че няма да направим Айтоския проход и се обзаложи на печено анге. Съжалявам за животното, но вече всичко е направено“, каза Борисов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19