Спорт

Валентино Роси остава в MotoGP още една година

  26.09.2020 16:00  
Валентино Роси остава в MotoGP още една година

Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси ще продължи своята състезателна кариера поне още една година, след като по-рано днес той подписа договор с отбора на Petronas Yamaha SRT в клас MotoGP, съобщава "Спортал".

По този начин Доктора си осигури 21-ви сезон в кралския клас на мотоциклетната гран при, където има завоювани седем световни титли, последната от които през далечната 2009 година. Въпреки че Роси ще кара в сателитен отбор, той ще се ползва с пълна заводска подкрепа от страна на Yamaha, където прекара 15 от последните си 17 сезона в MotoGP.

„От името на Petronas Yamaha SRT и всичките ни партньори искам да заявя, че е огромна привилегия за нас да посрещнем Валентино Роси – пилот, който няма нужда от представяне – като част от отбора за следващия сезон. Неговият опит ще бъде много ценен актив за нашия отбор, който ще е в едва своя трети сезон в MotoGP през 2021 година и сме сигурни, че ще научим много от Валентино. В същото време, ние ще направим всичко възможно да му помогнем да бъде конкурентно способен и да оправдаем доверието, което той ни гласува. Готови сме за това предизвикателство“, коментира шефът на отбора, Разлан Разали.


В малайзийския отбор, Роси ще си партнира със своето протеже Франко Морбидели, който само преди две седмици записа своята първа победа в кралския клас по време на надпреварата за Гран При на Сан Марино на пистата „Мизано“.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10