Спорт

16 с COVID-19 в "Арда". Мачът с "Лудогорец" се отлага

  01.10.2020 11:47  
16 с COVID-19 в \
  lap.bg

16 футболисти и 1 треньор от футболния "Арда" Кърджали са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщават от клуба

От Районната здравна инспекция - Хасково обаче потвърдиха пред bTV за 7 случая на заразени. От там не изключват броят им да се увеличава в течение на деня, тъй като информацията постъпва при тях поетапно. 

Футболистите и членовете на щаба са били тествани в частна лаборатория. Нито един от тях не е настанен в болнично заведение. Всички с положителни тестове, както и контактните им лица, са поставени под карантина и спазват предписаните мерки от РЗИ и Министерство на здравеопазването.

Днес (1 октомври) предстои да бъде издадено предписание за пълна дезинфекция на стадиона заедно с всички прилежащи помещения, които се използват от футболистите и треньорите.

Високият брой на заразените означава, че следващият мач на "Арда" - срещу "Лудогорец" от 8-ия кръг на Първа лига, ще бъде отложен. Предписанията на БФС гласят, че при 10 заразени футболисти в 1 отбор се прибягва до такава крачка. Срещата трябваше да се играе на 4 октомври в Кърджали.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48