Автомобили

В Испания пускат спортен модел Seat за жандармерията

  01.10.2020 12:46  
В Испания пускат спортен модел Seat за жандармерията

Той ще бъде със спортен характер, задвижван от 2,0-литров TSI двигател с 290 к.с. и 380 Нм

Испанският производител Cupra ще достави на Националната жандармерия от края на тази година новите си превозни средства за бърза намеса под формата на флот от автомобили Cupra Leon, пише ams.bg.

Cupra спечели търга, обявен през 2019 г. от Националната жандармерия, за да замени моделите Renault Mégane RS, които ползваше от 2011 г. Това ще бъде за първи път за иберийския производител, който досега никога не е имал оборудване за  Националната жандармерия.

По този начин седемнадесет екземпляра Cupra Leon, подготвени в работилчизите  Лавал на компанията Груау, ще бъдат доставени на бригадите за бърза намеса на жандармерията.

Те ще имат автомобил със спортен характер, задвижван от 2,0-литров TSI двигател с мощност 290 к.с. и 380 Нм, изпратена към предните колела. По този начин Leon Cupra може да постигне максимална скорост 250 км/ч електронно ограничена скорост) и да предлага интересно ускоряване от 0 до 100 км/ ч за 6 сек.

Автомобилите за бързи дийствия, включващи комби и седан, ще се използват главно по магистрали, където те трябва да могат да се „подлагат на интензивна експлоатация в продължение на повече от 4 часа и да имат постоянна мощност над 1 час и 30 минути при работещ двигател в статично състояние, за да могат достигн максимална скорост за няколко секунди в случай на намеса“, обяснява производителят Cupra.

Автомобилите ще бъдат трансформирани в производствената площадка на компанията Груау, като са необходими пет до шест седмици за извършване на всички необходими модификации на едно превозно средство. Наред с други промени ще отбележим вътрешна и външна комуникационна система, звукова и светлинна сигнализация, подсилване на прозорците и задното стъкло, сериозно омпютърно оборудване и, разбира се, външна маркировка Gendarmerie. Панел, поставен на заднатачаст на автомобила, може да бъде разположен вертикално и да предложи минимум 40 програмируеми съобщения на 6 езика, по-специално френски, английски, немски, италиански, испански и полски.

Leon Cupra в потребителската си версия е достъпен от 38 620 евро.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08