Новини

ВМРО с остра позиция: Парламентът не прие предложения спасителен план за туризма

  02.10.2020 13:14  
ВМРО с остра позиция: Парламентът не прие предложения спасителен план за туризма
  google

ВМРО излезе с остра позиция по повод отхвърления от парламента предложения от тях спасителен план за туризма. "Това не е държавническо поведение!", се казва в разпространения документ.

Електронният формуляр и 5-дневен срок за издаване на туристическа виза можеха да дадат нужната глътка въздух за колабиралия бранш.

А защо не и на граничните пунктове да могат да се издават документи за пребиваване на туристи?

За огромно съжаление, днес партийният конформизъм и политическото късогледство надделяха в пленарната зала. Депутатите от ГЕРБ се въздържаха, а уж русофилски настроените депутати от БСП гласуваха лицемерно и отнеха възможността на руски туристи да посещават България.

За нас, от ВМРО, днешното гласуване не кореспондира с отговорно в икономически и държавнически план поведение. Днес народните преставители отнеха хляба на стотици хиляди българи и обрехока един цял бранш на фалит.

Ние обаче няма да се откажем и ще продължим да отстояваме нашите предложения в опит да помогнем на хората, пострадали заради коронакризата. Между първо и второ четене ще настояваме за приемането на адекватни мерки, за да спасим прехраната и бизнеса на стотици хиляди семейства.

Това се казва в позиция на народните представители от ВМРО след дебатите по Законопроекта за промяна на закона за чуждестранните граждани в Р България, в който войводите внесоха текстове, които да облекчат издаването на визи и пребиваването на туристи от страни извън ЕС.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10