Автомобили

Toyota прекратява производството на Land Cruiser?

  09.10.2020 15:13  
Toyota прекратява производството на Land Cruiser?

Една информация, която се появи на портала Motor Authority привлече вниманието ни. Става дума за това, че производството на легендарния Toyota Land Cruiser ще бъде прекратено. Ако е така, тогава моделът от 2021 година ще бъде последният в историята на всъдехода.

Има и друго любопитно. Изданието съобщава, че Lexus LX няма да напусне моделната линия на премиум марката, но няма да бъде оборудван с актуалния 5.7-литров V8, а с шестцилиндров компресорен двигател. Авторът на съобщението във форума се позовава на високопоставен източник от централата на марката, който твърди, че решението за прекратяване на производството на Land Cruiser е окончателно, пише "Факти".

В момента обаче тази информация не е официално потвърдена и се основава само на слухове. Но си струва да припомним, че настоящото поколение на всъдехода се произвежда в продължение на 13 години и Toyota не е обявила никакви официални прогнози или планове за наследник.

Оттогава до днес концернът многократно пуска рестайлинг версии, които позволяват на Land Cruiser да изглежда актуален и "свеж". В мрежата обаче никога не са се появявали шпионски снимки или информация, които дават поне намек за възможността за пускане на автомобил от следващото поколение.

От това можем да заключим, че слуховете за модела, който напуска пазара, не са толкова далеч от истината. Очевидно потвърждението или опровергаването на тази информация ще се появи през следващите месеци.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19