Свят

Гърция пуска интерактивна „Карта COVID-19“

  09.10.2020 21:29  
Гърция пуска интерактивна „Карта COVID-19“

Службата по гражданска защита на Гърция представи интерактивна карта COVID-19, където гражданите могат да проверят нивото на предупреждение и ограниченията в техния район.

Инструментът Карта за здравна безопасност и защита от COVID-19 включва четири нива на превантивни мерки и правила за всяко регионално звено в Гърция, съобщи информационният портал „Keep Talking Greece”, цитиран от БГНЕС. 

През втората фаза на пандемията гръцкото правителство прилага местни целеви мерки за безопасно и безпроблемно продължаване на икономическия и социалния живот.

Определянето на нивото на риска във всяка област зависи от нарастващата или намаляващата тенденция на епидемиологичните променливи. Пример за това е броят на случаите на 100 000 жители, показателите за капацитета на здравната система (например броя на използваните обикновени болнични легла и леглата за интензивно лечение) и епидемиологичната ситуация, отразена от данните за проследяване.

Географската справка и изпълнението на мерките се извършва на регионално ниво, освен ако не възникнат извънредни обстоятелства в съответствие с протоколите на Министерството на здравеопазването и гражданската защита.

Четирите нива са маркирани с цветовете:

Зелено ниво 1 = Готовност

Жълто ниво 2 = Наблюдение

Орган ниво 3 = Усилено наблюдение

Червено ниво 4 = Повишена опасност

Информацията за предпазните мерки във всеки регион на страната може да бъде направена по три начина:

а) чрез избиране на регионалната единица от съответното меню

б) чрез въвеждане на пощенски код в съответното поле

в) чрез кликване върху интересуващата ви зона на картата.

При скролване се вижда пълният списък с мерки и правила, наложени в района, като в тях влизат използването на маски на закрито и /или на открито, максимален брой хора на събирания, събития, работно време на ресторанти, барове и др.

Подчертава се, че картата и инструкциите са на гръцки език. Тя ще се актуализира на всеки 14 дни въз основа на препоръките на комисията по инфекциозни болести на Министерството на здравеопазването или по-често, ако това се налага от здравните и епидемиологичните показатели. В съответствие с това ще бъдат променяни мерките и правилата.

Картата за здравна безопасност и защита от COVID-19 може да се разгледа ТУК.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05