Свят

Кметът на румънския град Кълъраш е починал от COVID-19

  12.10.2020 14:11  
Кметът на румънския град Кълъраш е починал от COVID-19

Действащият кмет на румънския град Кълъраш, който се намира на брега на река Дунав срещу град Силистра, е починал тазr сутрин, след като се е заразил с новия коронавирус, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Даниел Драгулин (59 год.) се заразил по време на предизборната кампания за местните избори на 27 септември, на които той не успя да спечели трети мандат.

Драгулин на два пъти се поставяше в самоизолация след контакти със заразени хора. Последната седмица преди местния вот той не можа да участва в предизборната кампания, защото вече бе заразен.

Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) публикува прессъобщение, в което изказа съболезнования за кончината на кмета, който бе председател на местната организация на либералите в Кълъраш и заместник-председател на НЛП.

Премиерът Лудовик Орбан също изказа съжаление за загубата на "добрия приятел и колега Дан Драгулин". Орбан уточни, че Драгулин е имал и други здравословни проблеми.

На изборите на 27 септември Дан Драгулин бе победен от кандидата на опозиционната Социалдемократическа партия Мариус Дулче, припомня Зиаре.
 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08