Skandal typewriter
Шоу

Кейт Уинслет снима филм за бг фараонката Ружа

  12.10.2020 15:40  
Кейт Уинслет снима филм за бг фараонката Ружа

Носителката на Оскар Кейт Уинслет ще играе ролята на българската фараонка Ружа Игнатова, завлякла инвеститори със сума между 4 млрд.долара и 5 млрд.евро според различните калкулации, които не са завършени. Както 19 минути писа многократно тя изчезна необезпокоявана с лоу кост полет от София до Атина, въпреки че нашите служби уж я издирваха по поръчка на своите колеги от САЩ и Германия, съобщава 19 min.bg.
Сценарият за бъдещия филмов хит е на една от пострадалите от схемите на Ружа. Fake! се базира на книгата на Джен МакАдам, която описва участието си в схемата OneCoin. МакАдам, която ще бъде и изпълнителен продуцент на филма, губи 300 000 долара в пирамидата на Ружа Игнатова.
Изданието Deadline, което съобщава новината я нарича „една от най-големите измами на този век”. Филмът ще бъде заснет и продуциран от холивудския гигант Метро Голдуин Майер, съобщава още шоубиз медията.
Все още не е ясно дали Кейт Уинслет ще потвърди участието си окончателно, това е в процес на изчакване от страна на продуцентите, които са я поканили да се превъплъти в ролята на българката. Проектът е в началния си етап на пред-продукция и пълният актьорски състав не е уточнен.
Сценарист и режисьор на лентата ще е Скот З. Бърнс, който нашумя с политическата си драма The Report.
Бърнс е работил заедно с Кейт Уинслет във филма Contagion на режисьора Стивън Содърбърг. Тази лента придоби особена популярност в началото на годината, тъй като почти пророчески описваше свят обхванат от пандемия.
Fake! Обаче е посветен на родената в София българка Ружа Игнатова. Тя се оказва на върха на глобална пирамидална схема с крипто валутата OneCoin, след като преди това е директор на инвестиционния фонд на премиерската половинка Цветелина Бориславова. Сигурно заради това, макар вече осъдена в Германия и преследвана от нейните служби и американските, тя не просто си живее в България години наред, но и й е позволено да изкупува някои от най-хубавите знакови сгради на София като Руския клуб, ексзданието на Алфа банк до Студентския дом на пл. Народно събрание, друг билдинг, който изгради наново на пл. Славейков с изпълнител любимата строителна фирма на властта GP и други. Освен с управляващите от ГЕРБ, ако се вярва на международното журналистическо разследване FinCen, лансирано първо от държавната британска телерадиокомпания ВВС, тя е била в тесни контакти и с митичния и избягал в Дубай висаджийски бос Таки.

Заедно с брат си Константин, Ружа Игнатова създават компания за криптовалута и обещава да направи инвеститорите си несметно богати. Всичко обаче се основава изцяло на лъжи и измами. В PR материалите си OneCoin заявява, че "Доктор Ружа Игнатова ще промени света”, докато в действителност българката мами инвеститорите си. Те купуват нещо, което не съществува.
Ружа Игнатова натрупва поне 4 милиарда долара, а според авторитетния Зюддойче цайтунг дори 5 милиарда евро, от пирамидалната схема, след което изчезва безследно през 2017 година и продължава да остава в неизвестност. Брат ѝ, Константин Игнатов, е арестуван в началото на 2019 година и „пропява” пред американските служби. Според него тя притежава цели апартаменти, пълни с банкноти в брой в различни точки на света.


Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу Covid-19?


Резултати
Видео
Словаци показаха първия полет на летящата си кола
 04.11.2020 10:43      
Видео
Най-силните земетресения заснети с камера (видео)
 03.11.2020 22:04