Справочник

Очакват се силни ветрове и валежи в почти цялата страна днес

  13.10.2020 08:15  
Очакват се силни ветрове и валежи в почти цялата страна днес
  google

Днес синоптиците предупреждават за много опасно време. В почти цялата страна се очакват сили ветрове и валежи. На места поривът ще бъде 80 километра в час, а най-много дъждове ще има в Западната част от България. В Югозападните райони опасността е от втора степен - код оранжево. Количествата на валежите там ще достигат около 50 л/кв.м, съобщава БНТ.

През първата половина на деня ще вали главно в Западна и Централна България, след обяд предимно в Източна. На места в югоизточните райони ще има и гръмотевици.

Ще бъде много ветровито с временно силен вятър от югозапад, който в северозападните райони от страната и в западната част от Горнотракийската низина ще се ориентира от северозапад. По-късно през деня валежите постепенно ще спират.

Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски на места в Западна България.

И в планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, който над 1800 метра ще преминава в сняг. Температурите ще се понижат, максималните по високите върхове ще са около 2-3°.

В планинските курорти – от 8° на Алеко до 14-15° в Банско и Добринище. Ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър, който след обяд също ще се ориентира от северозапад.

В сряда вятърът ще отслабне. Сутринта ще бъде твърде хладно, но през деня ще бъде слънчево, бързо ще се затопли и максималните стойности ще са между 18° и 23°. В четвъртък затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. В петък и събота отново се очакват валежи и захлаждане.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21