Спорт

Арестуваха човека, който причини инцидента на Софийския маратон

  13.10.2020 14:16  
Арестуваха човека, който причини инцидента на Софийския маратон

Боян Вачев, който причини инцидента със сръбската петкратна участничка в олимпийски игри лекоатлетка Оливера Йевтич по време на Софийския маратон, е бил арестуван

Той е бил извикан да даде показания в Първо районно управление на МВР, но после е бил задържан. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, съобщи бТВ.

Вачев разпространи позиция до медиите, в която твърди, че сблъсъкът не е бил умишлен и отрича да е имало користни подбуди за стореното.

"Замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките ѝ за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието. Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания, отправени към мен в социалната мрежа, не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички", пише в позицията на Боян Вачев.

Самата Оливера Йевтич коментира, че не смята постъпката да е породена от конкуренцията и по-скоро вярва във феърплея.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21