Шоу

Почина актрисата Кончата Феръл, изиграла Бърта в „Двама мъже и половина”

  14.10.2020 12:51  
Почина актрисата Кончата Феръл, изиграла Бърта в „Двама мъже и половина”

На 77-годишна възраст почина актрисата Кончата Феръл, изиграла емблематичната роля на домашната помощница Бърта в сериала "Двама мъже и половина". Тъжната вест съобщи мениджърът й Дан Спайло, предава БТА.

Феръл издъхнала в болница "Шърман Оукс" в Лос Анджелис.

В кариерата си, продължила пет десетилетия, Феръл получава три номинации за наградата "Еми". Тя има изяви и на театралната сцена, за които получава награда през 1974 г.

Най-известна е с ролята си на киселата, устата и безцеремонна Бърта - домашна помощница в къщата на плажа в Малибу на Чарли Харпър (изигран от актьора Чарли Шийн) - позастарял богат ерген, пияница и развратник с успешна кариера като автор на рекламни и детски песнички. Тя участва в над 200 епизода на "Двама мъже и половина" от 2003 до 2015 г., превъплъщавайки се в образа на колоритно старо хипи с влечение към наркотиците, бъркането в чужди дела и правенето на саркастични забележки.

Феръл бе приета в болница през декември миналата година с бъбречна инфекция. През май получи сърдечен удар и бе в интензивно отделение в продължение на четири седмици.

"Тъжни сме, че загубихме Кончата Феръл и сме благодарни за годините, през които ни разсмиваше в образа на Бърта. Тя ще живее вечно", написаха в Twitter от студиото "Уорнър брадърс", което бе продуцентската компания на сериала.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19