Свят

В Албания носенето на маска на открито става задължително

  14.10.2020 17:37  
В Албания носенето на маска на открито става задължително
  google

От 15 октомври носенето на маски на открито в Албания става задължително, а нарушенията ще бъдат налагани парични глоби, съобщи МИА.
 
Правителството взе такова решение по препоръка на комисията за борба с COVID-19, в която се описва „къде и кой трябва да носи защитна маска, както и наказанията за онези, които не спазват тази мярка”.
 
Защитна маска или шал трябва да носят всички и навсякъде, освен децата до 11-годишна възраст. От това задължение се изключват единствено онези, на които маската пречи на здравето, но за целта задължително трябва да представят медицински документ.
  
Без маски може да бъдат и лица, които се придвижват на велосипед или мотопед, по време на спортни тренировки, в превозно средство, ако останалите присъстващи са от същото семейство, по време на плуване в басейн, езеро или море, вкъщи, когато там присъстват единствено членовете на домакинството.
 
За нарушаване на това изискване ще се налага глоба в размер на 25 евро, а при повторно нарушение тя нараства на 40 евро.
 
От края на септември и през октомври броят на новозаразените за едно денонощие в Албания непрекъснато нараства. През вчерашния ден бяха регистрирани 182-ма души с коронавирус, което досега е най-високата бройка в рамките на едно денонощие.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05