Новини

98-и ден на протест

  14.10.2020 22:08  
98-и ден на протест

Към 20 часа протестиращите за 98-и ден с искане за оставката на правителството и на главния прокурор все още се събират в центъра на София.

Движението по булевард „Цар Освободител“ е блокирано, по булевард „Дондуков“ е нормално.

Акцентът на протестната вечер е изслушването по-рано на главния прокурор Иван Гешев в правната парламентарна комисия, както и поисканата оставка от БСП и ДПС на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Изслушването на Гешев премина под безпрецедентни мерки за сигурност, при които бе впрегнат огромен полицейски ресурс, въпреки че наличието на протестиращи бе изключително малко. По време на самото изслушване млад мъж, присъстващ в залата, замери главният обвинител на републиката с бутафорни 500-еврови банкноти.

Пръв на трибуната се качи адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио”, който призова властта да дойде в петък – 16 октомври, когато на площада ще се проведе петото Велико Народно въстание.

Българските студенти утре започват протест, съобщи още Хаджигенов. Всички сме заедно в името на една обща цел, а тя е промяна, каза още адвокатът и призова всеки – независимо дали е зеленчукопроизводител или студент, да се присъедини към протеста.

По-рано пред Съдебната палата се проведе протестът на инициативата „Правосъдие за всеки“ с искане за оставката на главния прокурор и реформа в съдебната система.

Участниците в акцията се присъединиха към основния протест.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05