Skandal typewriter
Свят

Убиецът на френския учител застрелян с 10 куршума (видео)

  17.10.2020 13:08  
Убиецът на френския учител застрелян с 10 куршума (видео)

Терористът, който обезглави учител от френско училище заради урок по свободомислие в клас, е застрелян от полицаите с 10 куршума, става ясно от запис с мобилен телефон, публикуван от „Паризиен“. Собственикът споделил, че натиснал инстинктивно копчето за запис, застанал в двор, гледащ към улицата, на която полицаите заклещват бягащия терорист.

Всичко продължава около минута – чуват се репликите между полицаите, които крещят многократно на убиеца да легне на земята и да захвърли оръжието си. Пристигат още патрулни коли, крясъците не спират, но след като убиецът не само отказва да се подчини, а и действа заплашително, проехтяват в бърза последователност изстрелите.

До момента няма официална информация дали терористът е 18-годишен чеченец от Москва, както съобщи тв каналът BFMTV, или 48-годишен мъж с алжирско потекло, както обяви "Паризиен" след злокобното убийство, разтърсило цяла Франция. На място дойде самият президент Еманюел Макрон, заедно с образователния и с вътрешния министър на страната, но и той не хвърли светлина.

Константин Косачев, шефът на комитета по международните въпроси на Съвета на Федерацията – горната камара на Федералното събрание на Русия, обяви, че руските власти ще трябва да отговарят на тежки въпроси, ако се потвърди чеченския произход на застреляния терорист.

Косачев нарече убийството на учителя „чудовищно“ и изрази съболезнованията си към роднините и близките на убития, и към народа на Франция. „Ако се потвърди, че това е извършено от гражданин на Русия с чеченски корени, задължително трябва да има изчерпателни оценки на станалото и от страна на чеченския народ, и от страна на руските власти“, отбеляза Косачев във Фейсбук.

Той, обаче, изрази съмнение за чеченска и руска връзка в злодейството: „Ние сме други хора – и в Чечня, и във всяко място от Руската федерация... Може да предположа, че сега ще се появят наши „доброжелатели“, добави Косачев.


Бруталното видео

https://www.dailymotion.com/video/x7wvg7f

 


Анкета

Радвате ли се на първия сняг?


Резултати
Видео
Откриха нов коралов риф
 01.11.2020 12:56      
Видео
Краш тест за $4.2 милиона
 31.10.2020 18:11