Шоу

Млад фитнес инструктор загуби битката с COVID-19

  18.10.2020 17:12  
Млад фитнес инструктор загуби битката с COVID-19

Популярният украински фитнес блогър Дмитрий Стужук е починал от усложнения, предизвикани от коронавирус. За кончината на 35-годишния мъж съобщи бившата му жена и майка на трите му деца София Стужук.
„Дима вече не е с нас. Сърцето му не издържа”, написа блогърката. Тя обясни, че бившият й имал проблеми със сърдечно-съдовата система, заради които възникнали усложнения, с които организмът му не успял да се справи, предава Блиц.



Стужук добавя, че в болницата той е изпаднал в клинична смърт. Лекарите са успели да върнат сърдечния му ритъм, но въпреки всичко не успели да спасят живота му.



Дмитрий Стужук се почувствал зле по време на почивката си в Турция. Една нощ се събудил, защото изпитвал затруднения с дишането. Вратът му бил вцепенен и имал болки в корема. На следващия ден се появила кашлица, но други симптоми на заболяването нямало.



След завръщането си в Киев той решил да си направи няколко теста,  включително и ултразвуково изследване, както и тест за коронавирус. Той се оказал положителен. Лекарите му предложили да остане в болница, но младият мъж отказал заради лошите условия в здравното заведение, което било претъпкано с пациенти. Някои от тях лежали в коридора.

На Стужук е предписан курс на лечение, даден му е и кислороден апарат за дишане, който самият той нарекъл ненужен: „Въпреки че мисля, че (нивото на кислорода в кръвта) се счита за критично след 90, аз имам 94-96. Напълно допустимо е лечение вкъщи, лекарят в чакалнята ми каза същото “, коментира той.



 „Вземайки предвид всички тези фактори, взимам решение, че ще ми бъде по-удобно и комфортно да съм у дома, където имам всички условия за нормално лечение. В крайна сметка винаги мога да се обърна за специализирана помощ. А  у дома, както се казва, и стените лекуват “, написа той в последната си публикация в Instagram.

 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08