Новини

Солени глоби за паркиране в зелени площи и по тротоари в София

  20.10.2020 10:43  
Солени глоби за паркиране в зелени площи и по тротоари в София

В края на октомври служителите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) ще могат да налагат санкции и на неправилно паркирали автомобили извън зоните за почасово платено паркиране. За целта те ще ходят с таблет и принтер и на място ще отпечатват глобата, която ще бъде залепяна за предното стъклото на автомобила в нарушение, предаде БГНЕС.

Като доказателство контролиращите ще правят снимки. А санкцията ще е между 20 и 200 лева, в зависимост от нарушението.

Залепеният стикер ще показва, че водачът вече е наказан и следва да заплати глобата в указания срок. За да няма оправдания, че стикерът е скъсан или не е видян, нарушителят ще получи фиша си и по пощата. Важен факт е, че тези глоби няма да може да се обжалват и няма да имат давност.

В момента служителите на ЦГМ се обучават да работят с новата система, след което тръгват "на лов" за нарушители. В тяхна помощ ще се включват и над 200 допълнителни камери. Става въпрос за уредите, които в момента са монтирани на светофарите, за да следят трафика. Скоро се очаква системата на Центъра за управление на трафика да бъде свързана с тази на „Пътна полиция”. Така в реално време от центъра ще уведомяват КАТ за всяко заснето нарушение – минаване на червено, говорене по телефон без хендсфри или неправилни маневри.

Санкционирането ще става чрез фиш. Системата на центъра за управление на трафика вече засича каране в бус лента. Чрез камерите по светофарите ще се следи и за неправилно паркиране.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48