Свят

Естонският президент: Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен

  20.10.2020 14:11  
Естонският президент: Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен

Президентът на България Румен Радев е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Това обяви Керсти Калюлайд в профила си във Facebook.

Тя посочва още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата “Три морета”. 

"Срещата на върха на трите морски инициативи, които се проведоха вчера, може да се счита за успешна. За съжаление трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е поддържал контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. След пристигането на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация изолира хотела. Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка", написа още Калюлайд.

Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата на администрацията на естонския президент, където се очакваше да бъдат посрещнати от президента Керсти Калюлайд и нейния съпруг.

Към 11 часа стана ясно, че срещата е отменена поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. Затова двамата лидери са се договорили в телефонен разговор, проведен тази сутрин.

От президентската институция заявиха, че на състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и самата инициатива.

По-късно днес Радев трябваше да се срещне с председателя на парламента на Естония и с премиера на страната. След това беше планирано и посещение в Центъра за върхови постижения в киберотбраната на НАТО. За късния следобед имаше планувано и участие на държавния глава в конференция.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48