Новини

Парламентът прие нов Закон за виното и спиртните напитки

  21.10.2020 11:37  
Парламентът прие нов Закон за виното и спиртните напитки
  google

Парламентът прие на първо четене изцяло нов Закон за виното и спиртните напитки, предаде"Фокус". "За" законопроекта гласуваха 105 народни представители, "против" - 62 и "въздържали се" - 9, с което той бе приет.

Този закон урежда условията и реда за производството, получаването, преработката, етикетирането, търговията и контрола на гроздето, предназначено за производство на вино, лозаро-винарски продукти, ароматизирани лозаро-винарски продукти, плодови вина, продукти на основата на плодови вина, оцет, етилов алкохол от земеделски произход и дестилати, и на спиртни напитки, както и управлението и контрола на лозаро-винарския потенциал.

Общата цел на предложения законопроект е свързана с пълно и точно изпълнение от страна на българската държава на процедурите по приемането на Закон за виното и спиртните напитки, съобразно законодателството на Европейския съюз. С актуализирането на националната правна рамка се цели осъществяване на регулиране, което съответства на европейските стандарти и изисквания.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19