Новини

Тежки глоби за болниците, ако върнат пациент с COVID-19 (ВИДЕО)

  21.10.2020 17:27  
Тежки глоби за болниците, ако върнат пациент с COVID-19 (ВИДЕО)

Тежки глоби да понасят болниците, ако върнат пациент с COVID-19. Това са обсъждали експертите на среща в Министерството на здравеопазването. Все още се изяснява как ще изглеждат текстовете. Санкциите обаче може да стигнат и до прекратяване на договора с НЗОК, съобщи министър Костадин Ангелов.

Същевременно всички директори на РЗИ в цялата страна получават правомощията на здравния министър в налагането на противоепидемични мерки в собствената си област, каза още проф. Ангелов. Така всяка отделна област ще може да въвежда или премахва една или друга противоепидемична мярка. 

Заради нарастващия брой заразени с коронавирус в болниците ще бъдат разкрити допълнителни легла за такива пациенти, обяви още проф. Ангелов. По думите му обаче по-големият проблем е с персонала.

„Към момента няма директен отказ от лечебни заведения, да откриват COVID-легла. Имаме няколко писмени опасения, че някои заведения нямат специалисти, които да обслужват тези легла. След окончателното решение по този въпрос, ще оповестим въпросните лечебни заведения“, каза на свой ред д-р Данчо Пенчев - директор на столичното РЗИ.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08