Спорт

Глобиха Наско Сираков с 5000 лв. заради обиди към шефа на съдиите

  23.10.2020 16:14  
Глобиха Наско Сираков с 5000 лв. заради обиди към шефа на съдиите

Дисциплинарната комисия към БФС глоби мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков с 5000 лева заради обиди по адрес на председателя на съдийската комисия Костадин Стоичков.

В интервю за БНР Сираков няколко пъти нарече шефа на съдиите "абсолютен негодник" в знак на недоволство от думите на Стоичков, че "Левски" няма причина да се оплаква, след като в два мача е имало грешки на реферите в полза на "сините".

Наказанието е след сезиране на комисията по етика и феърплей.

"Станислав Тодоров на мача "Арда" - "Левски" не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача "Левски" - "Етър" Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. "Левски" вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в "Левски"?", бяха думите на Стоичков след извънредното заседание на Съдийската комисия на 8 октомври.

"С всеки изминал мач се убеждавам, че това са едни абсолютни негодници. А най-голям от тях е този, който сега изпълнява ролята шеф на съдиите. Този абсолютен негодник трябва незабавно да се махне от тази длъжност и изчезне от футбола. Той миналата седмица обяснява с цялото си нахалство как "Левски" два мача е облагодетелстван от съдиите. Този абсолютен негодник по най-бързия начин трябва да изчезне от футбола", заяви Сираков в средата на октомври.

В последните няколко седмици много клубове се оплакаха от съдийството на мачовете в Първа лига, а от БФС призоваха реферите да бъдат по-внимателни.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19