Новини

Разкол между Демократична България и Отровното трио

  27.10.2020 12:32  
Разкол между Демократична България и Отровното трио

След три месеца съвместни протести и снимки във фейсбук, между Отровното трио и Демократична България вече има сериозно напрежение. Вчера формациите на Христо Иванов и Атанас Атанасов отказаха среща с Бабикян, Минеков и Хаджигенов. Основната причина според източници от ДБ е , че Триото е започнало да прави структури из страната, а от коалицията подозират, че това е стъпка за регистриране на партия.
Още една партия на протестърска основа означава още по-голямо раздробяване и намаляване шансовете на Демократична България за влизане в бъдещия парламент. Факт е, че сред протестърските формации конкуренцията е голяма. "Има такъв народ", Изправи се БГ, Отровното трио и Демократична България ще се бият за един и същи електорат - тези на недоволните от сегашното управление.
През лятото някои социологически агенции даваха 8- 9% на ДБ. Но от месец насам има трайна тенденция за намаляване и вече прогнозите са за нива между 4 и 5%. Това неминуемо тревожи Христо Иванов и компания и те все повече ще правят индивидуални изпълнения, подобно на тази в Росенец вместо да ходят на протестите на Отровното трио. Очаква се вълна от акции по всякакъв повод. Вчера беше за въздуха в село Труд, утре ще е някъде за вода или дежурната тема на зелените за строителството по морето.
Колкото повече наближават изборите, толкова по силна ще става конфронтацията между тези партии, защото цената за тях ще е много висока. Ако още един път ДБ не влезе в Народното събрание ще бъдат заличени като коалиция и ще бъдат забравени от спонсорите си.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19