Шоу

Ферари осъди Филип Плейн

  06.11.2020 18:26  
Ферари осъди Филип Плейн

Германският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ферари и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили.

Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ферари заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ферари изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в инстаграм снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ферари реагираха веднага и обвиниха германеца, че “опетнява репутацията” на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.

Съдът в Милано прие доводите на Ферари и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ферари. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ферари, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.

Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в инстаграм снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да даде плати сумата, но само ако Ферари я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19