Анализи

Борисов назначил Севделина Арнаудова - Шехерезада за свой съветник

  06.11.2020 19:58  
Борисов назначил Севделина Арнаудова - Шехерезада за свой съветник

Севделина Арнаудова е останала в Министерския съвет, но с друга длъжност. В началото на август тя обяви, че напуска като ръководител на правителственото звено за връзки с обществеността и че ще работи за партия ГЕРБ. Справка на „Флагман“ във вторник в сайта на „Интегрираната информационна система на държавната администрация“ обаче показа, че името й продължава да фигурира като заемаща шефския пост в Политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов.

Затова попитахме правителствения пресцентър – Арнаудова продължава ли да е на тази или друга позиция в Министерски съвет (МС) и кой е ръководител на звеното за връзки с обществеността.

“Севделина Арнаудова вече не заема длъжността Ръководител на звено за връзки с обществеността и на тази позиция, която е част от политическия кабинет на министър-председателя, не е назначаван друг. Неточността в Интегрираната информационна система на държавната администрация ще бъде поправена. С решение на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова е съветник към политическия му кабинет на непълно работно време“, отговориха от правителствената информационна служба.

Работата на непълен работен ден означава и половин заплата. От това не става ясно как тя ще ще изплаща огромната си баровска къща за над 1 млн. лв. в Бистрица.

Любопитно е, че три месеца след оставката на Арнаудова не е назначен нов шеф на „Връзки с обществеността“. От отговора не става ясно кой координира дейността на звеното в момента. Не се уточнява и кога Севделина Арнаудова е напуснала едната позиция и кога е била назначена на другата.

Припомняме, че пиарката на Бойко Борисов стана особено популярна през последните месеци като оператор на клиповете на премиера, излъчвани на живо във „Фейсбук“; както и след замесването и в скандала с подкупите, които бизнесменът Васил Божков твърди, че е давал на Борисов.

„През последните години Севделина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?”, написа Божков на 6 юни в профила си в социалната мрежа.

Самата тя му написа малоумен отговор, в който сама се нарече „Шехерезада“. Арнаудова се обясни, че бизнесменът я свалял. Въпреки това, тя ходила в офиса му всеки му, за да му отказва…


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08