Свят

Сън: Заради паркинсон Путин се оттегля през януари

  06.11.2020 21:42  
Сън: Заради паркинсон Путин се оттегля през януари
  google

Кремъл: Пълни глупости, той е в чудесно здраве

Руският президент Владимир Путин вероятно ще се оттегли от поста в началото на следващата година заради проблеми със здравето, защото вероятно страда от болестта на Паркинсон. Това написа британският в. “Сън”, позовавайки се на руски източници.

Спекулациите се засилиха в четвъртък, когато руският политолог Валерий Соловьов, наричан “политическият Нострадамус”, предположи пред “Ехото на Москва”, че до януари 2021 г. може да има предаване на президентския пост и това може да стане “по медицински съображения”. Той не назовава точна диагноза, но препраща към интернет канал, където се изразяват съмнения, че Путин има паркинсон.

Според проф. Соловьов семейството на Путин и най-вече неговата дългогодишна любовница - бившата гимнастичка Алина Кабаева, настоявали той да напусне властта. Двете дъщери на руския лидер - Мария Воронцова и Екатерина Тихонова, били на същото мнение.

“Семейството му има голямо влияние върху него. Той ще оповести през януари плановете си за напускане на властта”, казва политологът. Соловьов обяснява още, че президентът скоро ще назначи нов премиер, който ще е неговият приемник.

68-годишният Путин е начело на Русия повече от 20 години и я е управлявал най-дълго след Сталин. Въпреки че той грижливо пази в тайна личния си живот, отдавна се пише за неговата връзка с Кабаева и за това, че двамата имат деца, сред които и родени миналата година близнаци.

Видеокадри, циркулиращи в руското интернет пространство, за които се твърди, че са правени на 4 ноември 2020 г., будели безпокойство за здравето на “железния човек” на Русия. На някои се виждало как краката му са в непрекъснато движение, а също как е сграбчил облегалката на стола, което издавало опит да скрие силна болка. Наблюдатели не пропуснали да отбележат също, че писалката потреперва в ръцете на бившия агент на КГБ,а също и когато държи чаша с вода, в която се предполага, че има болкоуспокояващо, пише и в. “Дейли мейл”.

Спекулациите около възможното оттегляне на Путин идват на фона на законодателни промени, които му осигуряват статут на пожизнен сенатор, както и такива, които гарантират на бившите президенти доживотен имунитет от наказателно преследване.

Занапред бившите руски държавни глави няма да отговарят не само за евентуални престъпления, извършени по време на мандата им, както предвижда сегашното законодателство. Те ще бъдат освободени от наказателна отговорност за всичките си деяния.

“Това са пълни глупости”, заяви говорителят на Кремъл за информациите, че Путин може би има паркинсон. Дмитрий Песков каза, че руският лидер е “в отлично здраве” и няма намерения скоро да подава оставка.

Слуховете, че Путин страда от болестта на Паркинсон обаче, не са от вчера, припомня в. “Сън”. През 2015 г. холандски невролог отбеляза, че стопанинът на Кремъл движи значително по-малко лявата от дясната си ръка, като я държи изпъната до тялото си. Това обяснявало и доста странната му походка. Смята се, че подобна асиметрия подсказва предразположение към паркинсон и възможно развитие на болестта впоследствие.

Съветниците на Путин винаги са отхвърляли спекулациите за здравословното му състояние на фона на изградения му имидж на спортист - той язди, играе хокей, гмурка се, плува в ледени води.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48