Новини

Майдел за шефа на ХелпКарма: Местен герой. Проектът му набира средства по бърз и прозрачен начин

  07.11.2020 11:05  
Майдел за шефа на ХелпКарма: Местен герой. Проектът му набира средства по бърз и прозрачен начин

Евродепутатът от ЕНП Ева Майдел е посочила собственика на скандалнопрочулата се през последните два дни организация за набиране на средства ХелпКарма за пример за "местен герой", пише Лентата. През април тази година Майдел споделя пред своите колеги възхищението си от работата на Константин Кръстев, като посочва, че неговата инициатива е спомогнала за подобряване на процеса на даряване и взаоимопомощ у нас. 

След разследване на журналистката от БТВ Мария Цънцарова репутацията на напръв поглед благородната инициатива вече съвсем не изглежда така чиста. Оказа се, че част от служителите във въпросната организация са получавали заплати от 80 хиляди лева, по-конкретно - техническият директор Слави Славчев. 

На този етап Ева Майдел не е коментирала скандалните разкрития. Ето какво пише тя през месец април:

Група на ЕНП в Европейския парламент

# LocalHero????????
Константин Кръстев е основател и председател на фондация Help Karma. Неговият проект предоставя възможност на хората да събират средства за добри каузи по бърз и прозрачен начин. За кратък период от време той успя да изгради най-голямата общност за взаимопомощ в България ????????. Откакто започна кризата с COVID-19, неговият проект дава възможност на всички да играят активна роля в борбата срещу пандемията и да подкрепят онези, които имат най-голяма нужда от помощ. Много болници в малките градове в България вече са получили дарения за медицинско оборудване и оборудване за персонала. Преди Help Karma набирането на средства в България беше бавно и много често обременено от бюрокрация. Днес бързото набиране на средства е от решаващо значение. Хелп Карма се превърна в много повече от уебсайт или платформа, тя се превърна в мисия, която има за цел да спаси живота на хората ”- Ева Мейдел (Паунова) евродепутат 

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19