Свят

Меркел, Макрон и Джонсън поздравиха Байдън

  07.11.2020 22:19  
Меркел, Макрон и Джонсън поздравиха Байдън

Германският канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон, британският премиер Борис Джонсън  и канадският премиер Джъстин Трюдо светкавично поздравиха Джо Байдън за победата му на изборите в Америка  на страниците си в Twitter.

„Американците избраха своя президент. Поздравления за Байдън и Харис! Предстои ни много работа, за да отговорим на предизвикателствата на днешния ден. Ще действаме заедно“, написа Макрон.

„Сърдечни поздравление! Американските граждани взеха своето решение. Желая на Байдън от все сърце щастие и успех! Поздравям и Камала Харис като първата избрана жена за вицепрезидент“, пише Меркел.

„Поздравявам Джо Байдън с избирането му за президент на САЩ и Камала Харис с историческото постижение“, написа британският премиер Борис Джонсън. Той назова САЩ като най-важният съюзник на Великобритания и добави, че с нетърпение очаква съвместна работа „по нашите общи приоритети, от въпроса за изменение на климата до търговията и безопасността“.

"Поздравявам Джо Байдън и Камала Харис. Нашите страни са близки приятели, партньори и съюзници", написа канадският премиер Джъстин Трюдо.  Ройтерс го цитира, че очаква с нетърпение да се заеме с "най-големите предизвикателства в света" заедно с новата администрация и че ще работи със САЩ за "насърчаване на мира и приобщаването, за икономически просперитет и климатични действия по целия свят".

Малко по-рано днес водещите американски медии обявиха, че Байдън е избран за президент.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08