Свят

Опасно: Какви ходове има Тръмп оттук нататък

  08.11.2020 11:07  
 Опасно: Какви ходове има Тръмп оттук нататък

Дали няма да се наложи да го изнесат от Белия дом заедно със стола му, питат се мнозина наблюдатели. Тръмп възнамерява да се обърне към редица съдилища, вероятно и към Върховния съд. Какво още може да се очаква?

Докато светът поздравява Джо Байдън за изборната му победа, настоящият президент Тръмп продължава да говори за измами, кражби и манипулации. Синът му Ерик призова към „тотална война“, за да бъдели разкрити изборните измами, а един долнопробен агитатор и бивш съветник на Тръмп отправи дори заплахи за убийства.

"Човек, лишен от чувство за чест"

Все повече личи, че Доналд Тръмп няма да се примири с поражението и че не е в състояние достойно да го признае и да пожелае на наследника си успех.

„Това няма как да се очаква от човек, лишен от чувство за чест", отбелязва в тази връзка „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Тръмп смята да се обърне към множество съдилища, вероятно дори и към Върховния съд. Но какво ще направи, ако всичко това се окаже неуспешно, макар да мобилизира около 70 милиона избиратели – повече от всеки друг републикански кандидат-президент преди него?

Дали няма да се наложи да го изнесат от Белия дом заедно със стола му, питат се мнозина наблюдатели. Това би направило държавната криза перфектна. След пошлия театър, който организира, вече нищо не е изключено, коментира Клаус-Дитер Франкенбергер. Не бива да се забравя и това, че атмосферата в САЩ е много разгорещена. Никак не е изключено на някои крайни привърженици на Тръмп да им хрумнат твърди глупави идеи.

Все още има неизвестни

„Ще мине още доста време, докато се установи по безспорен и категоричен начин кой е следващият президент на Америка. Ще се наложат повторни преброявания, ще трябва да се произнесат съдилищата, да се събере Избирателната колегия.

Остава и още едно неизвестно: съотношението на силите в Сената ще се изясни едва през януари, и то чрез два балотажа - и не къде да е, а тъкмо в Джорджия.

/fakti.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05