Свят

Руски военни застреляха мечка с малкото й, изкачили се на ядрена подводница (СНИМКА+ВИДЕО)

  09.11.2020 22:09  
Руски военни застреляха мечка с малкото й, изкачили се на ядрена подводница (СНИМКА+ВИДЕО)
  twiiter

В село Рибачи в град Вилючинск, Камчатка, където се намира базата на руския Тихоокеански флот, застреляха мечка и мече, изкачили се на ядрена подводница, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС. Видеото за случилото се с животните предизвика възмущение в социалните мрежи. В понеделник инцидентът беше коментиран от пресслужбата на Тихоокеанския флот. От изявлението става ясно, че животните са преплували залива Крашенинников и са се качили на подводницата.

"За неутрализиране на дивите животни, които представляват опасност за хората, както би следвало да се прави в такива ситуации, беше извикан инструктор по лов в района Елизовски от затвореното административно-териториално образувание Вилючинск, който с помощта на специализирано ловно оръжие отстреля мечките", се посочва в изявлението.

Видеото, което показва как мечка и мече плуват до подводницата, беше широко разпространено в социалните мрежи предишния ден. Много потребители смятат, че това е нехуманно отношение към животните. На записа се чуват изстрели и се вижда как една от мечките пада във водата.
"Няма друг начин. Няма къде да я прогоните [мечката]. Ако я изгоните, тя ще се озове в това село", коментира авторът на видеото. Видеото предизвика стотици гневни коментари, като общото им звучене е, че подводничарите имат твърде жестоко отношение спрямо животните.

Както съобщи за издание „Камчатка-Информ” ръководителят на отдела на горската агенция на територията на Камчатка Владимир Гордиенко, убитата мечка се държала нетипично. "Междувременно ще поясня, че във Вилючинск появата на мечки в селището не е необичайно. Този град държи първото място по брой принудителни отстрелвания на мечки, заедно с Озерновски", каза Гордиенко. Според медията животните са доплували до ядрената подводница "Калмар" от проект 667BDR "Рязан". Това е ядрена ракетна подводница.

Според "Кам 24", общо на Камчатка живеят около 24 хиляди кафяви мечки, а такива животни често посещават Вилючинск. Обикновено напускат града сами, но понякога полицията и ловни експерти изгонват хищниците в гората или ги застрелват. От агенцията по горите на територията на Камчатка заявиха пред Интерфакс, че от началото на годината в региона са убити над 50 агресивни мечки.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08