Спорт

Ново отлагане заплашва мача Кобрата - Джошуа

  11.11.2020 17:47  
Ново отлагане заплашва мача Кобрата - Джошуа
  google

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е под угрозата от ново отлагане, този път заради огромния натиск, на който е подложена здравната система на Великобритания.

Ако ситуацията в страната се влоши заради пандемията от коронавирус и болничните заведения се препълнят, здравните власти може да се окажат в позиция да нямат наличен персонал, който да обезпечи спортните събития.

„Най-големият проблем, с който можем да се сблъскаме е липсата на свободни лекари, а това важи за различни сфери“, заяви Робърт Смит, генерален секретар на Контролния борд на професионалната боксова организация на Великобритания.

„В момента няма изтеглени от събитията лекари, но все още е рано. Правим всичко необходимо, за да сме обезпечени медицински, но ако стигнем до ситуация, както в началото на пандемията през март и да не можем да осигурим здравни лица за събитията, то ще направим същото като тогава“, обясни Смит, визирайки отлагането на спортните прояви.

В същото време българският мениджър на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев вярва, че световният шампион на WBA, IBO, IBF и WBO Антъни Джошуа прави голяма грешка като говори за евентуален мач с Тайсън Фюри и не се концентрира само върху сблъсъка с Кобрата. „Ние сме изцяло фокусирани върху Джошуа. За 30 години в бокса съм видял достатъчно много неща да се объркват, когато гледаш прекалено далеч. За нас има само един мач – AJ срещу Кубрат Пулев“, заяви Гоцев пред Sky Sports.

Промоутърът смята, че Джошуа се е променил след шокиращия нокаут от Анди Руис. „Антъни е отличен атлет и има силен удар, но има и пропуски. Не е пълен пакет. Пулев може да се възползва от слабостите му“, добави Ивайло Гоцев и продължи: „Последният му мач показа кой всъщност е той. Кубрат е съвсем различно предизвикателство.“

Попитан дали Кубрат Пулев е мислил за 2021 година и евентуален двубой с Тайсън Фюри за обединяване на световните титли в тежка категория, Гоцев коментира: „Абсолютно, не.

Ще оставим AJ и Еди Хърн да направят тази грешка.“

Колкото до Антъни Джошуа, световният шампион не си губи времето, а тренира здраво за мача на 12 декември. Британецът сподели снимка в Instagram, на която се вижда, че е в страхотна физическа форма. Кобрата също отброи дните до мача с кадър в социалните мрежи, на който двамата са изобразени като герои от сериала „Игра на тронове“.

 

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08