Свят

Московски пулмолог определи най-опасните разпространители на коронавируса

  13.11.2020 08:33  
Московски пулмолог определи най-опасните разпространители на коронавируса

Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои са най-опасните разпространители на коронавируса.

Според него хората, които са прекарали Covid-19 и след това, смятайки се за „застраховани" от опасната зараза, отказват да носят лични предпазни средства, представляват най-голяма опасност за околните.

"Преболедуването на коронавирус не спасява хората, които ходят без маски от инфекция. Те разпространяват коронавируса свободно и без никакви препятствия", каза Карабиненко в интервю за портала lenta.ru.

Лекарят обясни, че коронавирусът остава в горните дихателни пътища дори след успешно лечение от заболяване и поради това всички задължително трябва да носят правилно поставени маски.

"Хората, които не носят маски, са активни разпространители на коронавируса. И на първо място, по мои наблюдения, това са юношите и по-младите хора - особено онези, на които е много трудно да се докаже каквото и да било. Те са най-твърдоглавите противници на маските и се превръщат в опасност за останалите", заключи Карабиненко.
Не се цитира коментар по отношение на лекари, които отричат маските.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05