Анализи

Кметът на Лозенец Константин Павлов отново ядоса гражданите

  16.11.2020 11:39  
Кметът на Лозенец Константин Павлов отново ядоса гражданите

Безсилието му да реши проблемите на квартала и вкопчването му в популистки теми разгневи избирателите му

Кметът на Лозенец, Константин Павлов, който изглежда все по-безпомощен да направи нещо съществено за квартала си, отново ядоса избирателите си с поредното си публично изявление!

Спомняте ли си фразата „Защото сте абсолютен престъпник“, която един прокурор изрече при арест и заради която България е осъдена от Съда в Страсбург за нарушаване на презумпцията за невинност? До момента страната ни има 9 подобни осъдителни решения и по всичко изглежда, че сме на път да си спечелим и 10-то, ако някой от засегнатите от кмета Константин Павлов в поста му реши да си потърси правата!

Преди няколко дни съдът отново потвърди валидността на Разрешението за строеж на „Златен век“ и отмени заповедта на ДНСК за спирането на строежа му. Това, явно е повод Константин Павлов – Комитата да реши да изгрее отново на публичния небосклон с публично изказване, в което заявява: „Престъплението „Златен век“ продължава!“.

В коментара си кметът дава оценки на ДНСК, на Главния архитект на Столична община, на инвеститорите в проекта и за пореден път отправя юридически неиздържани искания, които няма как да се случат в една правова страна.

Това, обаче не остава незабелязано от избирателите му:

„За много неща съм съгласен с теб, Комита, но съпротивата срещу тази сграда не я разбирам и не я подкрепям“ – коментира Георги Драганов.

„Ти затова ли стана кмет, да саботираш бизнеса?“ – критикува го и друг гражданин, Захари Апостолов.

„Колкото по-бързо и без спънки бъде завършена с целия ѝ блясък тази сграда, толкова по-добре за квартала. Комита, аз съм от обществения интерес който е на противоположното на твоето мнение“ – смята друг гражданин, Борил Гуринов.

„Решенията и на двете съдебни инстанции са аргументирани и точни. Сигурна съм, че същото ще бъде и решението на последната инстанция. Да видим кой ще плаща нанесените щети и пропуснатите ползи“ – алармира Татяна Колева.

Интересното е, че в случая Константин Павлов си позволява и да раздава присъди при липса на окончателно решение на съда и при две становища на Административен съд София-град, че строежът е законен, тоест – за разлика от другите осъдени в Страсбург, г-н Павлов е доста по-смел, раздавайки присъди, противоречащи на съдебните становища. Това негово поведение, обаче, може да струва доста скъпо на данъкоплатците, тъй като глобите, които Страсбург ни налага, плащаме всички ние.

Кметът за пореден път демонстрира крещяща безпомощност да реши истинските проблеми на „Лозенец“, което явно и на самите му избиратели започва да прави впечатление, тъй като в коментарите си те са безпощадни:

„Този така наречен кмет да се вземе в ръце и да започва да работи защото много сме му набрали. Мръсотия, пълни кофи, мръсни улици и градинки. То такива няма де...Нито една детска площадка, стари дървета и борове на по 100 г. които ще затрупат къщи и хора.. А той седнал да се заяжда и да говори простотии. Ако не започне да си върши работата в най-скоро време ще заведем дело срещу него“ – възмутена е Даниела Георгиева.

„И като настоявате какво ще стане?!“ – контрира Кристина Петрова реплика на кмета, че „настоявал“ обществения интерес да бъде защитен: „И аз настоявам да почистите квартала, да озелените и подрежете безобразната джунгла наоколо, да поправите тротоарите, да накарате ЦГМ да си върши работата, да разкарате пияниците от обществените градинки, ама нищо не става! НИЩО не направихте за квартала ни!“

"Настоявам"... плаче ми се. И ние вашите избиратели НАСТОЯВАМЕ за някакви реални действия за квартала, а не само изказвания по популистки теми. Настоявам да дойдете и да видите новия тротоар на ул. Бунтовник. Настилката си я знаете...“ – Любомир Иванов.

„Прекалявате вече! Фиксацията ви в точно тази сграда вече е съмнителна! Кмет сте – дръжте се малко по-адекватно! – възмущава се друга гражданка.

Въпреки обществената критика, която търпи, изглежда, че Константин Павлов е готов на всичко, за да имитира някаква дейност, тъй като нито веднъж в мандата му до момента

не сме го видели да се заеме с някой от истинските проблеми на район „Лозенец“ или да обясни защо почти 100 % от предизборните му обещания не са изпълнени!

Въздухът в „Лозенец“ продължава да е един от най-мръсните в София, проблемът с обществените паркинги изобщо не се обсъжда, а камо ли да се реши, а липсата на тротоари и организация на движението в квартала е на път да изчерпи търпението не само на майките с колички, но и на всички граждани в кварталите на район „Лозенец“.

Търпението на жителите на „Лозенец“ се изчерпва, но кметът Павлов е безсилен да свърши нещо реално за квартала и вместо това се е вкопчил в популистки теми. Това само поражда нови въпроси – защо Константин Павлов – Комитата се е фокусирал толкова упорито в доказано законен строеж и има ли финансов стимул да саботира бизнеса в района?


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19      
Видео
Дядо Коледа потегли с шейната
 24.12.2020 10:52