Новини

Искрен Веселинов: Ако Джамбазки е хвърлил бомбичка, се е защитавал от македонистите около Сидеров

  17.11.2020 19:45  
Искрен Веселинов: Ако Джамбазки е хвърлил бомбичка, се е защитавал от македонистите около Сидеров

Централата на ВМРО стана арена на сблъсъци късно снощи. Около 40-50 души са опитали яйчен погром срещу сградата, където се помещава партията. Те обаче са получили ответен удар и са били поливани с вода от маркучи. В резултат метежниците са счупило стъклото на входната врата, а полицията разследва случилото се снощи. В района са забелязани поддръжници на "Атака" и Волен Сидеров. Ситуацията коментира заместник-председателят на партията Искрен Веселинов. Ето какво сподели той пред Би Ти Ви:
Идеята вероятно е да влезеш в новините с вандалски акт. От ВМРО тази акция не е провокирана с  нищо. Факла за малко не е запалила сградата, защото се е озовала върху купчина вестници. Това е нерегламентиран протест и опит шествието да влезе в сградата. Има пуснат сигнал до прокуратурата.
В сградата са били само двама охранители и няколко души от младежката организацията на ВМРО. И да е бил Ангел Джамбазки там, не е направил нещо. Тази сграда символизира българщината в Македония и това навежда на мисълта, че сърбомани са с идеята да поддържат македонизма.
Прекалено много са съвпаденията, за да са случайни, каза Веселинов по повод присъствието на Сидеров на погрома.
Според Веселинов не е важно дали Ангел Джамбазки е хвърлил бомбичка, защото се е защитавал в състояние на афект срещу проявена агресия.
Не е нормално да се посяга на чужда собственост, категоричен е Искрен Веселинов. Според него повечето от предците на председателя Красимир Каракачанов са в учебниците за дейността на ВМРО. Това не е протест, а група от хора, които тъсят собствена изява.
 


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05