Новини

Търговските вериги против зелелените коридори

  18.11.2020 19:29  
Търговските вериги против зелелените коридори

Сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоява да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището е адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.

Според камарата търговските вериги влагат значителни средства, за да гарантират безопасна среда за потребителите и за екипите и прилаганите превантивни мерки срещу Covid-19 би следвало да гарантират безопасно пазаруване на всички потребители, независимо от тяхната възраст или от избраното от тях време за пазаруване.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10