Новини

Директорът на Пирогов: Няма да оставим никой на улицата, но спазвайте мерките и бъдете отговорни

  19.11.2020 12:06  
Директорът на Пирогов: Няма да оставим никой на улицата, но спазвайте мерките и бъдете отговорни

Обстановката в София е сложна, но в никакъв случая не е на ниво, в което да сме безпомощни. Болниците са много подготвени и заредени, осигурени са нужните легла, за да поемем натиска от пациенти. Това заяви проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“ по време на редовния брифинг на щаба.

Проф. Балтов сравни днешното положение със ситуацията около Цветница и констатира със съжаление, че тогава е имало „стриктни мерки, които са спазвани“, а в момента хората се правят, че не забелязват случващото се около тях.

Директорът на „Пирогов“ заяви, че гражданите ще получат адекватна медицинска помощ и няма да бъдат „оставени на улицата“.

"Какво сега е по-различно? Това, че тогава имаше стриктни мерки, а сега хората решиха, че това не ги касае. Правим всичко, което е по силите на системата. Няма да оставим никого на улицата, всички ще бъдат прегледани и ще им бъде назначено лечение, който има нужда, ще бъде хоспитализиран", допълни директорът на "Пирогов". В същото време той отправи горещ призив към всички да спазват мерките на ограничение, да носят маски, за да не затрудняват здравната система.

Проф. Балтов обърна внимание и на ситуацията с антигенните тестове. Част от хората, които дават положителни проби за коронавирус при тези тестове, след това отказват да си направят и PCR тест. Много болни се скриват и продължават да ходят на работа и така пренасят заразата. „Нека обществото да бъде отговорно!“, призова проф. Балтов. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10