Автомобили

Camry Hybrid за автомобилните ентусиасти

  23.11.2020 16:42  
Camry Hybrid за автомобилните ентусиасти

Демонстрира висока остатъчна стойност и показва ясен фокус върху клиентите с автопаркове

Високо оценен от потребителите благодарение на своя дизайн, високо ниво на комфорт, безопасност и изключителни хибридни технологии, сега Camry подобрява своето изключително представяне с по-динамичен дизайн и актуализирани технологични предложения.

Camry Hybrid е продукт на философията в дизайна и инженерните решения, включени в новата глобална технологична архитектура на Toyota TNGA (Toyota New Global Architecture). TNGA демонстрира ясна ориентация към автомобилните ентусиасти, „забавлението от шофирането“ и привлекателната стилистика, издигайки ги в също толкова висок приоритет, колкото отличното качество на изпълнението, техническата надеждност и безопасността.

Предлагайки конкурентоспособна и вълнуваща алтернатива на съществуващите предложение в този пазарен сегмент благодарение на своя мощен 2,5-литров двигател с 218 к.с. и самозареждащо се хибридно електрическо задвижване, Camry Hybrid демонстрира висока остатъчна стойност и показва ясен фокус върху клиентите с големи автопаркове, които формират 85% от общия обем на продажбите на автомобилния пазар.

Image

Запазвайки в пълнота всички свои основни качества, които допринасят за изключителната му популярност към днешна дата - водещи в този пазарен сегмент нива на QDR (Качество, Издръжливост, Надеждност), ниски нива на шум и комфорт на возене, обновеният Camry Hybrid моделна година 2020 вече се отличава с по-елегантен, динамичен дизайн на предната част, обновени 17- и 18-инчови алуминиеви колела и нов цвят на външното лаково покритие.

Интериорът на Camry, който вече бе оценен по достойнство от потребителите за неговия изключителен комфорт, простор и свобода за пътниците на предните и задните седалки, е освежен с нови цветови решения в тапицериите и облицовките и включва нов, по-голям и високо разположен централен екран с диагонал 9“и подобрена свързаност.

Image

Последното поколение Toyota Safety Sense на свой ред включва широк спектър от нови функции за гарантиране на сигурността на пътниците, издигайки нивото на безопасност на  Camry Hybrid до най-високото до момента равнище.

По-елегантен и динамичен екстериорен дизайн

Предната част на Camry Hybrid моделна година 2020 е обновена и рестилизирана с нова предна броня и промяна в оформлението на горните и долните решетки. Новият дизайн добавя повече динамика, по-престижно излъчване и по-широка и внушителна осанка на автомобила на пътя.

Внушителният централен обем на каросерията, който се простира от предния капак до бронята, се съчетава с обемите в ъглите на бронята, създавайки ниска и широка предна част с ярко и самоуверено излъчване. Долните елементи в предната решетка се разширяват динамично встрани, подчертавайки допълнително широката и целеустремена осанка на автомобила. Самата долна решетка се предлага в черно или тъмносиво изпълнение, докато страничният декоративен детайл на решетката може да бъде изпълнен по избор в хром или в сребристо.

Image

Моделът се предлага с новоразработени 17- и 18-инчови алуминиеви колела - първите с усукани V-образни лъчи, създаващи изискано спортно излъчване, а вторите със съчетание от двойки тънки лъчи с блестящо полирана повърхност, комбинирани с усукани лъчи с тъмно покритие за постигане на активен и динамичен външен вид.

Допълнително съвършенство в излъчването на Camry Hybrid моделна година 2020 добавя възможността за поръчка на новото елегантно външно лаково покритие в цвят Металносиво (Deep Metal Grey) и промяната на цвета на издължените блокове на задните светлини.

По-модерини мултимедийни системи и интериорно оформление

Обновеният интериор се отличава с нов 9-инчов сензорен екран на мултимедийната система на централна конзола (при най-високото ниво), който е разположен „плаващо” и в по-висока позиция на арматурното табло за по-добра видимост и удобство.

Актуализираната мултимедийна система предлага и редица директни механични бутони и превключватели за по-безопасно, удобно и ефективно управление на функциите от страна на водача независимо от условията на пътя и стила на шофиране. Системата се отличава с по-бърз софтуер и реакция на екрана и включва възможност за смартфон интеграция както посредством Apple CarPlay®, така и с Android Auto™. В допълнение към тези технологични нововъведения, новосъздадените луксозни тапицерии на седалките в бежова и черна кожа се отличават със стилно изпълнение с фини перфорации във формата на рибена кост, което допълнително подобрява вентилацията на седалките. Предлага се и нов тип тапицерии на седалките в стил черна кожа и текстилни вложки.

Допълнителна нотка на изисканост и престиж добавят оформлението на арматурното табло, панелът на централната конзола и панелите с бутони на вратите, които вече предлагат избор от два вида новоразработени облицовки. Черната обработена дървесина (Black Engineered Wood) се отличава с елегантна композитна структура с прави линии, допълващи и припокриващи органичната основа, докато линеарният десен в титан (Titanium Line Pattern) е нискоконтрастен, класически геометричен модел, който създава хармонично, триизмерно усещане.

Усъвършенствана система Toyota Safety Sense 

Camry Hybrid моделна година 2020 е оборудван с последното поколение Toyota Safety Sense – модерна гама от активни технологии за безопасност, предназначени да спомогнат за предотвратяване или за намаляване на последствията от инциденти и злополуки в широк спектър от пътнотранспортни ситуации.

Към системата Pre-Collision System  (Системата за превантивно предотвратяване на сблъсъка PCS) са добавени няколко нови функции, които включват разпознаване на превозното средство отпред в светлата част от денонощието, Асистент на управлението в аварийни ситуации ESA (Еmergency Steering Assist) и Асистент при маневри в кристовища ITA (Intersection Turn Assistance), който осигурява предупреждение и автоматично спиране при необходимост, ако водачът предприеме маневра за завиване наляво или надясно пред идващо превозно средство в противоположната лента, както и при наличие на пресичащ пешеходец в обратната посока след завоя.

Допълнителните нови системи за асистенция на водача и за повишаване на безопасността включват Адаптивен круиз контрол ACC с пълен обхват (Full Range Adaptive Cruise Control), който в съчетание с Асистента за разпознаване на пътните знаци RSA (Road Sign Assist) се обединява в нов Интелигентен адаптивен круиз контрол IACC (Intelligent Adaptive Cruise Control), който позволява лесна и автоматизирана адаптация на скоростта на движение в съответствие с посочената на пътните знаци за ограничение на скоростта стойност, както и с данните от новата функция за Автоматично намаляване на скоростта в завой CSR (Curve Speed Reduction).

Асистентът за поддържане на пътната лента LTA (Lane Trace Assist) на свой ред подпомага водача в стабилното поддържане на централна траектория в лентата за движение. При евентуално установяване на риск от отклонение на автомобила от лентата, системата прилага целево усилие в кормилното управление, за да подкрепи водача и да избегне своевременно опасно напускане на платното. Усъвършенстването на системата LTA включва също по-прецизно следене на хоризонталната маркировка на лентата, по-кратко време за последващо активиране след смяна на лентата; увеличен ъгъл на корекция с кормилното управление за компенсиране на въздушната турбуленция при изпреварване на големи камиони и увеличена стабилност при движение по права линия, по-ранно предупреждение за радиуса на предстоящия завой, спомагащо за по-добра реакция на системата, както и увеличен коригиращ въртящ момент във волана, който спомага за поддържане на активната функция на LTA и при по-висока скорост на движение на автомобила.

Продажбите на  Camry Hybrid моделна година 2020 в България ще започнат през първата половина на 2021 г. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19