Шоу

Доналд Тръмп помилва пуйките Царевица и Кочан

  25.11.2020 08:31  
Доналд Тръмп помилва пуйките Царевица и Кочан

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе традиционна церемония по помилването на пуйки в Белия дом преди предстоящия Ден на благодарността.

Тръмп излезе от Белия дом със съпругата си, която държеше за ръка. Той отново поздрави американците за факта, че индексът DJIA достигна 30 000 пункта.
След това поздрави децата си, които присъстваха на церемонията. Той говори малко за самото събитие и представи пуйките, които бяха избрани за помилване.

Президентът на САЩ говори и за ваксините, които скоро ще сложат край на пандемията на коронавируса. "Удивително е усещането, че вече ги има. Вероятно ще се появят от следващата седмица или скоро след това", каза Тръмп и добави, че сега е "моментът да си спомним, че живеем в най-великата държава".

В края на церемонията Тръмп и първата дама се завърнаха в Белия дом.

Двете птици традиционно бяха представени пред пресата ден преди церемонията за помилване, която се проведе в Розовата градина на Белия дом. Имената за тях бяха избрани от президентската двойка, като тази година пуйките бяха кръстени „Царевица” и „Кочан”.

Миналата година пуйките бяха кръстени „Хляб” и „Масло” - имената обикновено се дават така, че да се допълват по значение.

Роналд Рейгън стана първият президент, който официално помилва пуйка и тази церемония стана задължителна и традиционна след Джордж Буш-старши през 1989 г.

Източник: Gulliver/Getty Images/БГНЕС


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05